Kindertherapie & Kindercoaching
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Ik ben bang - forum lotgenoten voor jongeren


 

Lotgenoten bang zijn

Ben je vaak bang en heb je hier last van?

Voor veel kinderen en jongeren lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere kinderen en jongeren die vaak bang zijn en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Ik word gepest op school

Ik ben een meisje van negen jaar en word gepest op school. De hele klas is niet fijn waarin ik zit en ik vind dat de juffen er niets aan doen. Ik heb er al heel vaak wat van gezegd maar nu doe ik het niet meer. Ze luisteren toch niet.

Mijn ouders denken dat ik beter af ben op een andere school en dat wil ik ook niet. Dat vind ik te spannend. Wie kan mij iets vertellen hoe het is om op een nieuwe school te beginnen?


Anoniem

2

deel deze tip

Verhaal 2 - Bang om naar school te gaan

Ik ben 15 en ik ben bang om naar school te gaan. Ik voel me er niet prettig. Ik heb ook niet echt vrienden op school. Ik word niet echt gepest, maar ik vind het zeker ook niet leuk. Ik vind het moeilijk om me te uiten. Ik ben bang dat ik iets zeg wat klasgenoten stom vinden.

Ik heb er al met mijn moeder over gepraat, en zij stimuleert me wel om me uit te spreken, maar ik vind dat heel moeilijk.

Zijn er meer jongeren die hier tegenaan lopen?


B.

1

deel deze tip

Verhaal 3 - Bang om flauw te vallen in de klas

Ik ben een jongen van 10 jaar en ik ben flauw gevallen in de klas. Dit vond ik heel naar. Ik hoorde wel stemmen maar ik kon niet zien. Ik ben naar de dokter geweest en er is niks met mijn bloed ofzo aan de hand.

Ik vind de juf wel heel erg streng en ben bang voor haar. Maar het aller ergste ben ik bang om weer flauw te vallen in de klas en daarom wil ik niet meer naar school. Is er iemand die dit kent en dat het over is gegaan met EMDR?


Bang om flauw te vallen

1

deel deze tip

Verhaal 4 - Soms bang voor mijn broer met adhd

Hallo, ik heb een broer met adhd en dat vind ik stom. Hij krijgt heel veel aandacht en als hij geen aandacht krijgt gaat hij schreeuwen. Ik ben soms gewoon bang voor hem.

Hij kan ook heel lief zijn maar ik weet nooit wanneer hij dat niet is. Mijn vader en moeder helpen mij wel maar zijn er niet altijd bij wanneer hij weer door de kamer rent en van alles omgooit.

Gelukkig heb ik een leuke klas en ga ik graag naar school. In de vakantie ging het goed met mijn broer en dan is het wel gezellig.1

deel deze tip

Verhaal 5 - Ik ben bang dat anderen mij stom vinden

Ik zit in groep 8 en ik durf geen vragen te stellen. Ik vraag dan maar niets waardoor ik heel veel fouten maak in mijn werkjes. Ook vind ik het heel spannend wanneer de juf een vraag stelt ik dan een antwoord moet geven.

Nu heb ik met de therapeut een mail geschreven naar de juf dat ik dit spannend vind en zij heeft mij beloofd mij geen antwoord te vragen. Dat voelt heel goed waardoor ik weer met iets meer plezier naar school ga.


Anoniem

1

deel deze tip

Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |